CHAMPAGNE COCKTAIL IDEER TIL NYTÅR OG FEST

NEMME CHAMPAGNE COCKTAILS TIL NYTÅR OG FEST

Brug af champagne, cremant eller prosecco i cocktails er utrolig populær af flere årsager. Det smager godt, og det hjælper med at alkoholen hurtigere træder ind.

Nedenfor har vi samlet nogle opskrifter på nogle populære champagne cocktails som du kan servere for dine gæster til din næste fest, nytårsaften eller anden festlig begivenhed.

Hvordan laver man en French 75

French 75 cocktail er perfekt til nytårsaften.

 

FRENCH 75

  • 5 cl Gin

  • 3 cl citronsaft

  • 2 cl sukkerlage

  • Top op med Champagne (cremant eller prosecco er fint)

  • Garnish Citron

Sådan laver man en French 75

1. Start med at hælde alle ingredienser i en shaker, undtagen champagnen
2. Shake indtil drinken er kold
3. Strain over i et champagneglas (gerne nedkølet)
4. Top nu op med champagne
5. Garnish med en citron zest

French 75 fungerer super fint som en nytårscocktail, den er super nem at lave og den smager godt.

  • French 75 er en lækker cocktail bestående af gin, citronsaft, sukkersirup og champagne. Den serveres selvfølgelig i et champagneglas.

    Navnet French 75 refererer til en fransk 75 mm feltkanon og kan dateres tilbage til 1. verdenskrig, hvor franske og amerikanske piloter drak den efter at have været i luftkamp.

    Det siges at drinken blev opfundet på Harry’s New York Bar i Paris omkring 1915, af en Harry MacElhone, der efterfølgende i 1922 har udgivet opskriften i Harry’s ABC of Mixing Cocktails. Denne var dog under navnet 75 og med ingredienserne calvados, gin, grenadine og absint.

    Robert Vermeires udgav senere samme år en anden artikel, hvor der var tilføjet citronsaft til denne blanding.

    I 1927 blev opskriften som vi kender den idag udgivet af Judge Jr. under navnet French 75.

APEROL SPRITZ

  • 7-10 cl Aperol

  • 3-4 cl Danskvand

  • Top op med Champagne (cremant eller prosecco er fint)

  • Garnish Appelsin skive

Sådan laver du en aperol spritz

1. Denne drink skal bygges i glasset. Så held aperol og danskvand i et vinglas.
2. Fyld isterninger i vinglasset
4. Top nu op med champagne
5. Garnish med en apelsin skive

  • Det menes at Aperol stammer tilbage fra det tidlige 1900, da de to brødre Luigi og Silvio Barbieri arvede deres fars spiritus firma i 1912. Efter flere års eksperimentering annoncerede de Aperol, som var inspireret fra det franske term for apéritif: “Apéro”.

    Den originale opskrift som stadig finder anvendelse den dag idag, er stadig en forretningshemmelighed, men den indeholder bl.a bitter, appelsiner og rabarber.

    Brandet Aperol er gennem årerne blevet mere og mere populær, men det var ikke før 1950’erne at aperol spritz blev “født”.

    Aperol spritz blev hurtigt populær i Italien som en aperitivo, pre dinner drink, og er siden da blevet en verdenskendt læskende cocktail.

 
Sådan laver man en aperol spritz

Aperol spritz drink

champagne mojito cocktail

Champagne mojito cocktail

 

CHAMPAGNE MOJITO COCKTAIL

  • 5 cl lys rom

  • 8-10 stk mynteblade

  • 3 cl limesaft

  • 2 cl sukkerlage eller rørsukker

  • Top op med Champagne (cremant eller prosecco er fint)

  • Garnish limebåd og mynte

Sådan laver man en mojito

1. Start med at hælde alle ingredienser i en shaker, undtagen champagnen
2. Shake indtil drinken er kold og sukkeret er opløst. Hvis I bruger rørsukker, så tager det længere tid at opløse ordentligt.
3. Strain nu over i et champagneglas eller champagne coupe glas (gerne nedkølet)
4. Garnish med en lime zest

Hvis man ikke har en shaker, så kan man sagtens hælde alle ingredienser op i et lowball glas og muddle (mose) lime, mynte og sukker sammen. Valget af sukkersirup er primært for at gøre det hurtigere, men vælger du at bruge rørsukker, så er det optimalt at muddle tingene sammen for at opnå den fulde smag og aroma fra alle ingredienser. Herefter kan man hælde blandingen op i et champagne coupe glas, men så vil det være en god ide at bruge en strainer så man ikke får andet med i glasset end selve væsken fra mojito blandingen.

Men mojito er elsket af de fleste. Dens kombination af det sure og det søde, sammen med rommen bringer hurtigt tankerne hen til sol og sommer. At tilføje champagne giver mojito’en et ekstra kick. Perfekt velkomstdrink til en varm sommeraften.

  • Ud over salsa, så er mojito måske indbegrebet af Cuba.

    Mojito er Cubas signatur cocktail, og en perfekt cocktail at nyde efter en lang dag i solen, og til tonerne af salsa og glæde.

    Det menes at mojito’ens oprindelse går tilbage til det 16. århundrede hvor Sir Frances Drake og hans besætning havde kurs mod Havana. Undervejs blev besætningen desværre ramt af et voldsomt udbrud af skørbug og dysenteri.

    Det var en sygdom som det siges at lokalbefolkningen var velkendt med og havde midler imod. Derfor drog nogle af Sir Frances Drakes mænd mod land for at samle medicin mod dette. Medicinen bestod af rom lavet på sukkerrør, lime saften fra sukkerrør og mynte.

    Man ved ikke præcis hvornår navnet mojito kom i spil, men det er i hvertfald et af de første referencer hvor disse ingredienser var mixet sammen til en cocktail.

    Om en mojito vil kategoriseres som medicin idag tror vi ikke, men den smager dejligt og gør en glad.

MIMOSA COCKTAIL

  • 12 cl Champagne (Cremant eller prosecco er også fint)

  • 6 cl Appelsin juice

  • Garnish Appelsin skive eller zest

Sådan laver du en klassisk mimosa champagne cocktail

1. Mimosas er super nemt at lave. Hæld champagne og appelsin juice direkte i et champagne glas. Det er en god ide at have haft både champagne og appelsin juice på køl inden, da der som udgangspunkt ikke benyttes isterninger. Det kan også være en god ide at have haft champagne glasset på køl inden.
2. Garnish med en apelsin skive

Fif: Champagneglas hjælper med at holde på boblerne fra champagnen, men hvis du ikke har champagneglas, så kan vinglas også gå an.

  • Det menes at Aperol stammer tilbage fra det tidlige 1900, da de to brødre Luigi og Silvio Barbieri arvede deres fars spiritus firma i 1912. Efter flere års eksperimentering annoncerede de Aperol, som var inspireret fra det franske term for apéritif: “Apéro”.

    Den originale opskrift som stadig finder anvendelse den dag idag, er stadig en forretningshemmelighed, men den indeholder bl.a bitter, appelsiner og rabarber.

    Brandet Aperol er gennem årerne blevet mere og mere populær, men det var ikke før 1950’erne at aperol spritz blev “født”.

    Aperol spritz blev hurtigt populær i Italien som en aperitivo, pre dinner drink, og er siden da blevet en verdenskendt læskende cocktail.

 
hvordan laver man en mimosa cocktail

Cocktail catering

 

Skal vi lave cocktails til dig og dine gæster?

Ønsker du at slippe for besværet og spare tiden? så lad vores dygtige bartendere hos Monkeybar hjælpe dig med at skabe rammerne for en fantastisk fest med lækre cocktails.

Som altid, så sørger vi for at medbringe alt, når vi er booket til cocktail catering. Barmodul, bartender, spiritus, mixers, rigtige glas, isterninger, frisk frugt og barudstyr.

Vi sørger for at udvælge 6-8 lækre cocktails som passer til dig, dine ønsker og dine gæster.

Se vores bud på 12 lækre cocktails til fest.