Her er de 50 mest populære cocktails i 2017

Hvert år omkring årsskiftet, så udgiver Drinks International en artikel omkring de mest populære cocktails i årets løb. Hvilke cocktails er hot og hvilke er not. Artiklen bygger på svar fra 108 cocktailbarer rundt omkring i verden. De forskellige ejere blev bedt om, at opliste og rangere  deres top 10 mest solgte cocktails. Der er en masse klassikere, men også en del nye cocktails har nået listen for de mest populære cocktails i 2017. 

Nedenfor ses de top 50 mest populære cocktails for 2017. Enjoy! 

50. GODFATHER

For første gang nogensinde er, Godfather kommet med på listen over de mest populære cocktails. Godfather er lige dele Whiskey og Amaretto, så egentlig mere en "Whiskey drink" end en klassisk cocktail. Men velkommen på listen. 

49. TI’ PUNCH

Har du heller aldrig hørt om TI' Punch, så er du ikke alene. TI' Punch er en blanding mellem en Daiquiri og en Caipirinha. Den stammer fra de fransktalende caribiske øer Martinique, Guadaloupe, Haiti og Fransk Guyana, og betyder "lille slag". For at lave én TI' Punch, skal du blot blande Cachaca, sukkerlage og limejuice. 

48. ROB ROY

rob-roy-opskrift.jpg
 

 

Rob Roy er en skotsk version af den klassiske Manhattan. Drinken har sin oprindelse på the Waldorf hotel i New York i 1894, 

47. HANKY PANKY

Da den London baserede bartender, Ada Coleman blev spurgt om at lave en drink med "a little kick to it", så mixede hun noget gin, italiensk vermouth og lidt Fernet-Branca. Det siges, at kunden der smagte på drinken har råbt "By Jove! That is a real hanky panky! og navnet hang ved efterfølgende. 

46. OLD CUBAN

Old Cuban blev opfundet i 2004 og er en blanding af den populære, Mojito og en French 75. Den består af mørk rom, lime, mynte, angostura bitter og mouserende vin (helst champagne). 

45. CHAMPAGNE COCKTAIL

Champagne Cocktails er en af de mest simple cocktails at lave. Det sukker, bitter og champagne.

44. JUNGLE BIRD

Jungle Bird er et throwback til 1970'ernes tiki-bevægelse. Denne cocktail er lavet med rom, Campari, lime, ananasjuice og sukker. Det er første gang i 2017 at den er med på listen over de mest populære cocktails.

43. WHITE RUSSIAN

white-russian-opskrift.jpg
 

White Russian er en cremet mælke, vodka og kaffe likørs cocktail. Bestemt en klassiker, som stadig bliver serveret verden over.

42. VESPER

James Bond elsker sine Vodka Martinis shakede, men enhver Martini drikker foretrækker deres Martini med gin og omrørt. En Vesper er et kompromis, da den både benytter vodka, gin samt Lillet Vermouth. 

41. AMARETTO SOUR

Amaretto Sour har både det søde fra amaretto'en og det sure fra citron juicen. Æggehviden tilføjer den cremede kontur. 

40. PAINKILLER

Endnu en tropisk drink! Painkiller er et mix af Pusser's rom, kokos creme, ananas juice og appelsin juice. Den smager bestemt af sommer, sol og strand. 

39. LONG ISLAND ICED TEA

Long Island Iced Tea er rykket fra plads nr. 49 sidste år til nr. 39 sidste år. Denne drink er ikke for sarte sjæle, men vil bestemt kick-starte en god fest. 

38. VODKA MARTINI

Vodka Martini er i bund og grund afkølet vodka med en smule tør vermouth. Når du laver en vodka martini må du for din egen skyld ikke bruge en billig "slave" vodka. 

37. BRAMBLE

Brombær likør benyttes ikke så ofte, men når den blandes sammen med gin, så smager det fantastisk og er med til at skabe en, Bramble. Bramble består af gin, citronjuice, sukkerlage, og brombær likør (creme de mure) og masser af knust is.

36. SIDECAR

sidecar-opskrift.jpg
 

Sidecar er i bund og grund en brandy sour, og består af brandy, triple sec og citronjuice. 

35. MINT JULEP

Mint Julep består som navnet antyder af mynte, sukkerlage og bourbon og en masse knust is. 

34. PALOMA

I mange år har man tænkt margarita, når man nævner tequila, men Paloma som er på denne liste for første gang burde man bestemt afprøve. Den består af tequila og grapefrugt mix. 

33. CUBA LIBRE

Har du set Tom Cruise i filmen, Cocktail, så har du helt sikkert hørt om en Cuba libre. Nogen gange skal der ikke mere til end lidt rom, cola og en smule lime. 

32. AMERICANO

americano-opskrift.jpg
 

Negroni er blevet mere og mere populær hen over de sidste par år, så det er ikke så underligt, at en Americano cocktail er kommet med på dette års liste. Det er i bund og grund en Negroni, hvor gin'en blot er skiftet ud med danskvand. 

31. COSMOPOLITAN

Uden filmen "Sex and the city" så var Cosmopolitan nok ikke blevet så populær som den er idag. Cosmopolitan består af vodka, triple sec, tranebær juice og lime. Velkommen til New York! 

30. FRENCH 75

French 75 er en klassiker, men ikke så kendt i Danmark, desværre. Den består af gin, sukkerlage, citronjuice og champagne. 

29. CLOVER CLUB

Clover Club er et synonym med den lækre cocktail bar i Brooklyn. Clover Club er desuden nr. 29 på deres drinksmenu, så den er ikke svær at finde, hvis man en dag kommer forbi. 

28. VIEUX CARRE

På trods af det meget fransk inspirerede navn, så er Vieux Carre en klassisk amerikansk cocktail. Den har sin oprindelse i New Orleans franske kvarter, og den minder meget om en Manhattan. Den er lavet med brandy, whiskey, sød vermouth, benedicitine, angostura og Peychaud's bitter. 

27. RAMOS GIN FIZZ

Endnu en cocktail fra New Orleans. Ramos Gin Fizz er en lækker og cremet take på den klassiske gin fizz. Den er opkaldt efter en bartender fra 1800 tallet, Henry Charles Ramos, og den er hadet blandt bartendere verden over pga. dens lange tilberedningstid. For at lave en ordentlig Ramos Gin Fizz, så skal man shake gin, sukkerlage, citronjuice, limejuice, æggehvide, fløde og "orange flower" i hele 12 minutter! God arbejdslyst! 

26. CORPSE REVIVER

Corpse Reviver kan ikke bringe de døde tilbage, men den kan bringe en person tilbage fra en gang frygtelige tømmermænd. Et kig på ingredienserne, og du kan se hvorfor: Cognac, calvados, sød vermouth. Forfriskende og genoplevende. 

25. CAIPIRINHA

caipirinha-cocktail.jpg
 

 

Brasiliens nationale cocktail, Caipirinha, nød godt af OL 2016 i Rio, og folk har ikke glemt den. Cocktailen er lavet med Brasiliens nationale spiritus, cachaca, sukker og lime. 

24. TOM COLLINS

Tom Collins er de voksnes limonade. Den oprindelige Tom Collins er lavet med gin, citron, flormelis og danskvand. 

23. GIN FIZZ

Almindelig gin virker ikke med Gin Fizz, men en lækker gin kan gøre drikken glans. Den enkle drink er en blanding af gin, citron, sukker, æggehvide og danskvand. 

22. APEROL SPRITZ

Aperol Spritz er en af de mest kendte og populære aperitiffer. Den er også super nem at lave, da det blot er tre-to-en forholdet mellem prosecco/champagne, aperol og danskvand. Lad sommeren af spritz falme ind i efteråret, vinteren og foråret af spritz. Skål! 

21. RUM OLD FASHIONED

Selvom det ikke er en unik cocktail, så viser det hvor langt rom er kommet til klæbrig piratkarakteriseringer og tunge krydderier. Rum Old Fashioned er simpelthen en gammeldags Old Fashioned lavet med rom af høj kvalitet.

20. ZOMBIE

Den nuværende kulturelle besættelse med zombier kan måske eller måske ikke relateres til zombie-cocktailens popularitet. Cocktailen består af abrikos brandy, lime og ananasjuice.  

19. PENICILLIN

Penicillin er den højest placerede cocktail der indeholder skotsk whiskey, og med god grund. Den er lavet med blended scotch, smokey islay scotch, citron juice, honning-ingefær sirup. Den kan bestemt give dig et ordentligt spark og få dig til at føle dig bedre på ingen tid.  

18. PISCO SOUR

pisco-sour-cocktail.jpg
 

 

Kategorien af sours er svær at toppe. Pisco sour som benytter den peruvianske og chilenske nationale spiritus, Pisco, er en af de bedste. Det er en cocktail der kan nydes før middagen, under middagen og efter middagen. 

17. AVIATION

Efter at have stiftet bekendtskab med Tom Collins, så er det på tide at møde Aviation. Serveret i et martini glas, er den smukke lavendelfarvede Aviation lavet med creme de violette eller creme Yvette, maraschino likør, gin og citronjuice.  

16. GIMLET

Der skal ikke mange slurke af en Gimlet til for, at forstå hvorfor den ligger så højt oppe på listen af de bedste cocktails for 2017. Forestil dig en god daiquiri, bare med gin. 

15. ESPRESSO MARTINI

Espresso Martini er ikke en ny cocktail, men den er stadig blandt de mest populære cocktails in verden. Denne after-dinner drink hjælper med at vække dig efter en god middag, samtidig med at du bibeholder din alkohol-buzz. 

14. DARK ’N’ STORMY

Dark and stormy er som Cuba Libre, en simpel drink, men den har alt hvad der behøves for at være et hit. En blanding af Gosling rom, ginger beer, lime og angostura. 

13. BOULEVARDIER

Boulevardier er Negroni's glemte slægtning, som benytter sig af whiskey i stedet for gin. Det er simpelthen lige dele af whiskey, campari og sød vermouth.  

12. BLOODY mARY

Brunch og morgenmad vil aldrig lade Bloody Mary uddø. Hvad kan man ellers drikke om morgenen end tomatjuice, vodka og forskellige krydderier?.

11. MAI TAI

De fleste har hørt om en Mai Tai, og den er da også svær at komme udenom, hvis man drømmer sig væk til tropperne. 

10. SAZERAC

sazerac-cocktail.jpg
 

 

Den heftige Sazerac bryder ind i top 10 på denne liste. Dette er en klassiker som har formået at blive i toppen. Sazerac stammer fra 1850'erne i New Orleans. Oprindelig lavet med cognac, men idag også med whiskey. 

9. MOJITO

Cuba Libre har muligvis ordet "Cuba" i sig, men Mojito er øens mest populære bidrag til cocktail kulturen. Det simple mix af lys rom, limejuice, sukkerlage, og danskvand giver en fantastisk smag som er elsket verden over. 

8. MOSCOW MULE

Vodka er måske en smagløs spiritus i forhold til andre spiritusser, men det er en perfekt spiritus at bruge som mixer. Moscow mule består af vodka, ginger beer og lime. Gerne serveret i et Moscow mule mug. 

7. MARGARITA

Margarita er den mest populære tequila cocktail i verden og blandt de mest populære cocktails i USA. 

6. DRY MARTINI

En god dry martini er elegant. Den klassiske mix af gin og tør vermouth rangerer som nr. 6 på denne top 50. 

5. WHISKEY SOUR

Man kan næsten altid regne med en fornuftig whiskey sour, uanset hvor man bestiller den. Enten kan du li' den eller så kan du ikke. Vi kan! 

4. MANHATTAN

manhattan-cocktail.jpg
 

Det er svært at undgå en Manhattan, og den seneste tids øgede popularitet af rye whiskey gør det endnu sværere. Manhattan består af rye whiskey, sød vermouth, 2 dash angostura, rørt, strained og toppet med et brandy kirsebær. 

3. DAIQUIRI

Daiquiri er ofte misbrugt med massere af frugt og en blander, men en original daiquiri er lavet med lys rom, limejuice og sukkerlage. Den er lækker og frisk og kan bestemt anbefales.

2. NEGRONI

For blot 10 år siden var det svært, at finde en ordentlig Negroni. Nu er Negroni fast inventar på de fleste cocktailbarer med respekt for dem selv. Det er lige dele gin, campari og sød vermouth.

1. OLD FASHIONED

old-fashioned-cocktail.jpg
 

 

Old Fashioned er en klassiker som ikke bliver for gammel. Den er simpel, men lækker - prøv med rye whiskey, bourbon, ahorn sirup, angostura og et skvæt appelsin. Old Fashioned er nr. 1 på denne liste og bestemt en cocktail du bør smage næste gang du er ude i byen. Velbekomme.