Hvordan laver man en rigtig strawberry daiquiri?

Strawberry daiquiri er en lækker klassiker, om man er til det eller ej. En god strawberry daiquiri er en sød, læskende og smagfuld cocktail som kan få smilet frem på de fleste på en varm sommerdag.

Den lækre cocktail serveres ofte i et flot cocktailglas, men serverings-mulighederne er mange. En strawberry daiquiri kan serveres både i et lowball glas, highball, hurricane eller vinglas. Kun fantasien der sætter grænser i forhold til glastype og serveringsmetode. En strawberry daiquiri består af lys rom, jordbær, lime, - eller citronsaft, sukkersirup og isterninger.

Hvilken rom skal man bruge til en strawberry daiquiri?

Man kan bruge mange forskellige slags rom til en strawberry daiquiri. Alt fra en ældre mørk rom, til en lys aldret rom. En mørk rom giver en anden smagsoplevelse end en let lys rom i så fald vil give. Men begge typer af rom vil fungere godt til en strawberry daiquiri cocktail.

I forhold til valg af rom, vil det dog være en god ide, ikke at vælge en alt for kraftig rom, såsom gosling, eller andre krydrede rom, da det vil overdøve den friske frugtige smag som en strawberry daiquiri har.

 
sådan laver man en god strawberry daiquiri cocktail

Det skal du bruge for at lave en strawberry daiquiri

Rom 

Rom, rom og mere rom. Se ovenfor hvilken type rom som vi anbefaler til en strawberry daiquiri.

Jordbær

Indenfor cocktail-universet, så kobles jordbær automatisk sammen med en strawberry daiquiri. I forhold til brugen af jordbær, så er der mange veje man kan gå. Man kan selvfølgelig bruge friske jordbær som man kan blende, eller muddle. Man skal dog være opmærksom på, at det er søde, friske jordbær. Alternativt kan man bruge frosne jordbær, eller jordbærpure som kan købes flere steder.

Lime eller citron 

Brug helst friskpresset lime, eller citronsaft for den bedste smag. Et godt råd er, at rulle limen, eller citronen med håndfladen inden man skærer i den, da det frigiver saften bedre.

Sukker

På langt de fleste barer og restauranter bruger man idag sukkerlage, da det opløses hurtigere i en cocktail. Hvis I smider alle ingredienser ned i en blender, så kan man godt bruge almindelig sukker. - I så fald, så smag til løbende i takt med at I kommer sukker i blenderen.

Danskvand

Når du har mixet alle ingredienser i mojito’en og rørt godt rundt, så top med danskvand for at øge friskheden og for at få den rette balance i drinken. 

 

Det her barudstyr skal du bruge for at lave en god strawberry daiquiri

Det mest populære bar-redskab, som skal bruges når man laver en strawberry daiquiri er en blender. Men, men, men, har du ikke en blender, så kan en muddler også bruges til at mose saften ud af jordbærerne. Hvis ikke I har en blender til rådighed, så anbefaler vi at I har en shaker, hvor I i så fald kan få rystet alle ingredienserne sammen ordentligt.

 

Ingredienser i en strawberry daiquiri

  • 6 cl rom

  • 2 cl sukkerlage

  • 3 cl lime, eller citronsaft

  • En håndfuld jordbær

  • Isterninger

 

Sådan laver du din strawberry daiquiri - guide

  • Trin 1

    Placer jordbær, sukkerlage og citrussaft i en blender eller shaker. Blend, eller brug muddleren til at mose saften ud af jordbærerne.

  • Trin 2

    Tilføj nu rom.

  • Trin 3

    Ryst shakeren eller blenderen indtil alle ingredienser er mikset godt sammen.

  • Step 4

    Hæld op i en cocktailglas, og pynt med et jordbær, limeskive eller et mynteblad.

Historien om strawberry daiquiri

Drinken daiquiri blev efter sigende opfundet af en Amerikansk minedrifts ingeniør ved navn Jennings Cox, som arbejdede i Santiago de Cuba. Navnet daiquiri stammer fra en strand, og en mine, der ligger tæt ved Santiago de Cuba, som Jennings Cox arbejdede ved.

Det siges dog, at drinken daiquiri blev eksponeret til resten af verden, af et Amerikansk kongresmedlem som købte daiquiri minen i 1902. Han bragte herefter drinken med sig til diverse barer i New York. Langsomt men sikkert spredte drinken sig videre til resten af USA og Europa.

Kan man lave en virgin strawberry daiquiri?

Sagtens. En god strawberry daiquiri kan nydes af alle og enhver, også uden alkohol i. Kombinationen af de øvrige ingredienser ud over rommen, giver stadig en yderst forfriskende og lækker alkoholfri drink.

 

Vil du lære at lave en god strawberry daiquiri, eller andre populære cocktails?

Book et 2 timers cocktailkursus hos Monkeybar centralt i København. Se mere om vores cocktailkursus.

Forrige
Forrige

5 GODE BRYLLUPS COCKTAILS

Næste
Næste

5 GODE POLTERABEND IDEER