Hvordan laver man en god gin og tonic

At lave en gin og tonic lyder måske overkommeligt, og ikke noget man burde læse guidelines for. Men som med så mange andre cocktails, så er det ikke bare at blande gin og tonic sammen i et glas og fylde med is. Det er ren kemi, og med nogle små fif, så kan du få meget mere ud af din gin.

  1. Start med at fylde 4-5 cl gin i glasset.

  2. Fyld nu glasset helt op med isterninger. - Det er en forkert opfattelse, at for mange isterninger er en dårlig ting, tværtimod.

  3. Rør nu godt rundt i glasset og nedkøl ginen. I denne proces så åbnes ginen op. Gin består af en masse urter, og jo flere urter, jo mere komprimeret er ginen. Det skal åbnes op for at de forskellige smagsnuancer kommer helt frem.

  4. Efter 10-15 sekunders omrøring, så fylder du glasset op med isterninger igen for at stoppe dilution (vandings) processen. Jo flere isterninger, jo mere kold holder cocktailen sig, og jo mindre vandet bliver drinken.

  5. Så hælder du langsomt tonic vand i, samtidig med at du omrører stille og roligt. På den måde sørger du for at alle slurke er ens. I forhold til tonic, så anbefaler vi en neutral tonic som Fever tree. Smagen skal komme fra ginen.

  6. Til slut kan du toppe din cocktail med garnish. Typisk for gin og tonics, så kan der bruges lime, citron, enebær, rød grape, appelsin, eller som med Hendricks og tonic, så bruges der agurk. En god ide kan være at læse op på den gin som du bruger, og se hvilke urter som den er bygget op omkring, og så matche det med det rette garnish.

  7. velbekomme.

 

Lær selv at lave en god gin og tonic

På vores cocktailkurser underviser vi bl.a vores kursusdeltagere i, at lave en rigtig god gin og tonic. Det kan lyde meget basalt og underligt, at man skal bruge tid på det, men der er en mening med galskaben, og derfor er gin og tonic ofte en af de cocktails som vi bruger tid på til et cocktailkursus hos Monkeybar.

Forrige
Forrige

POPULÆRE COCKTAILS I 2022

Næste
Næste

Negroni Sbagliato